Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty kulinarne w pizzeri "Zakalec".

Dnia 18.02.2025 roku dzieci z grupy "Biedronki" wybrały się na pieszą wycieczkę do pizzerii "Zakalec" w Ozorkowie. Głównym celem podróży były warsztaty z robienia pizzy. Przedszkolaki dowiedziały się skąd pochodzi pizza, jak ona powstaje oraz jakie składniki są potrzebne do jej wykonania. Po części teoretycznej przyszedł czas na praktykę. Każde z małych kucharzy miał swoje ciasto oraz wałek, którym rozwałkowywał kulkę ciasta. Następnie przekładali je na tzw. siatkę i tam za pomocą specjalnego urządzenia "dziurawili ciasto", aby nie spuchło. Na koniec dzieci musiały posmarować ciasto sosem, aby składniki się utrzymały na pizzy. Kiedy wszystko było gotowe, nadeszła ulubiona czynność - nakładanie składników. W ten sposób powstały niezwykle kreatywne, twórcze ale przede wszystkim smaczne pizze. Kiedy pizza upiekła się w piecu, można było ją zjeść. Nie ma wątpliwości, że była to najprzyjemniejsza część warsztatów. Wszystkie dzieci z wielkim apetytem i smakiem zajadały wykonane przez siebie danie. Dziękujemy pizzerii "Zakalec" za możliwość udziału w tych niezwykle ciekawych warsztatach. Niewątpliwie zostaną one na długo w pamięci starszaków.