KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia z "twórczości"

W dodatkowych „zajęciach z twórczości”, organizowanych na terenie przedszkola, biorą udział dzieci 5-6 letnie, wykazujące zdolności twórcze – wybrane przez nauczycieli trzech starszych grup – w oparciu o wyniki ankiet dla rodziców, dotyczących inteligencji wielorakiej, ujawnianej przez dzieci.

Zajęcia prowadzone są przez nauczycielkę Annę Kowalską, w oparciu o program autorski: „Twórczość, czyli podróż w nieznane”, który ma za zadanie rozwijać w dzieciach oryginalność, fantazję, pomysłowość i niekonwencjonalność oraz pozwolić im na poznawanie oraz „stwarzanie” świata i siebie, co jest swego rodzaju dziecięcą „podróżą w nieznane”.

Zajęcia z twórczości dotyczą: aktywności ruchowej, twórczości plastycznej i twórczego myślenia.

Grupa uczestnicząca w zajęciach liczy 12 dzieci. Zajęcia prowadzone są 1 raz w tygodniu i trwają około 1 godzinę.

W roku szkolnym 2020/2021 zajęcia zawieszone z powodu pandemii.